Týmové Zprávy

Vše co se chcete dozvědět o Steelers

2017

Dnes v noci se v Americe odehrál Super Bowl. A tak se naše očekávání mohou obrátit opět na domácí scénu.

Po dvou účastech v Czech Bowlu v posledních dvou letech, jsou pro sezónu 2019 cíle mužského týmu Ostrava Steelers jen ty nejvyšší. Desátá sezóna “novodobých” Steelers a závěrečný rok tříletého programu pod vedením managera mužského týmu Adama Synáčka a hlavního kouče Garretta Griffetha má konečně přinést titul českého mistra zpět do Ostravy.

Ostravský tým vstupuje do závěrečné fáze přípravy s novým vedoucím útoku - na pozici offensivního koordinátora a quarterbacka se představí Randall Schroeder. Ten v minulém roce dovedl tým Copenhagen Towers (Dánsko) ke dvěma titulům v severských soutěžích. Rozhovor s Randallem naleznete ZDE.

2017

Ve vedení obrany se změny neudály. Už třetím rokem se bude snažit zastavit soupeřovy útoky Garrett Griffeth (rozhovor ZDE). Obrana Steelers před příchodem Garretta (v roce 2016) povolila soupeřovým útokům v průměru přes 370 yardů a hrozivých 5 touchdownů na zápas. V posledních dvou letech, kdy ocelová obrana funguje pod americkým koučem, povolili ostravští hráči pouze 207 yardů a 2 touchdowny v průměru na jeden zápas.

Ve třetím roce “americké mise” se tak opět těšíme na neprostupnou ocelovou obranu, která by měla být letos, již od začátku sezóny, podporovaná kvalitním výkonem útoku pod taktovkou zkušeného amerického QB. Pro letošní sezónu se navíc podařilo udržet OL Ladislava Klimka. V týmu se navíc objeví několik nových a staronových jmen (z Třince se podařilo získat TE Petra Dudka, z hostování v Přerově se vrací DB Dominik Lupták a lovíme i v polském či slovenském rybníčku).

2017

Sezónu zahájíme předehrávkou proti Prague Lions - v neděli 31. března - před televizními obrazovkami. Zápas na stadionu Žižkov v Praze bude přenášet od 14:00 hod ČT Sport.

Na domácích zápasech se pak můžete těšit na ještě zábavnější gameday show a poprvé by letos měla být k dispozici i časomíra, takže nebudete ochuzeni o žádný aspekt této skvělé hry.
Těšíme se na Vás v dubnu. Do té doby nás sledujte na sociálních sítích, během přípravy nezahálíme a tvrdě jdeme za svými cíly.

foto: Karin Tylová

Rozlosování ligy 2019

tb tb