Týmové Zprávy

Vše co se chcete dozvědět o Steelers

news

Již na pár dní začíná podzimní část letošní sezóny. A na co se můžete těšit?

Podzim je vždy ve znamení mládežnických týmů a flag fotbalu. ISMM Ostrava Steelers nasadí do boje hned 4 své týmy.

Nejmladším týmem bude flagový tým U12, který se zapojí do již rozběhlé soutěže mladších žáků a měl by odehrát minimálně jeden domácí turnaj (celkově pak 4-5 turnajů) – na rozpis turnajů ještě čekáme. Tým mladších žáků tvoří chlapci a dívky ve věku 12 a méně let a jedná se o přípravku pro náš U15 tým. Velmi se těšíme na jejich výkony, kdy výsledky až tak velkou roli hrát nebudou, ale zápal nejmladších ocelářů pro flag fotbal je vždy nádherné sledovat.

Dalším týmem, který se zapojí do podzimní soutěže je tým U15. Tento žákovský tým bude dohrávat druhou část své soutěže a obhajovat druhé místo z minulého roku. Tým se výrazně omladil, ale ambice postupu minimálně mezi nejlepších 8 týmů soutěže zůstávají i pro letošní sezónu.

news

Tým U15 začne svou soutěž v polovině září, po skončení ME flagu U15 v Srbsku, kde v českém dresu bude i zástupce ISMM Ostrava Steelers (Eliška Klimešová). První domácí turnaj by pak měl proběhnout na začátku října.

Dalším flagovým týmem, který se zapojí do podzimní části a který také bude obhajovat druhé místo z minulého roku, je mužský flagový tým. Ten vyběhne na trávníky hned po skončení MS mužů a žen ve Finsku, kde také máme své zástupce či odchovance (Amos Feranec a Evelina Adámková). Muži i ženy již začínají bojovat o místa v kvalifikacích na olympijské hry v Los Angeles, kde se flag fotbal objeví v roce 2028. Tak držme palce! A další dvě želízka v českém národním dresu budeme mít na ME dívek do 17 let, kam vyrazí naše ocelářky Justýna Bilanová a Veronika Müllerová.

Do podzimní soutěže naskočí také jeden tacklový tým – dorostenecký tým U18. V letošní sezóně se nám tým U18 velmi omladil a tak bylo rozhodnuto, že se budeme účastnil druhé dorostenecké ligy, která se hraje formou 5s fotbalu. Z toho důvodu nebude za tento tým házet Amos Feranec, který na podzimní část přechází do nejvyšší dorostenecké ligy, do programu Prague Black Panthers, kde bude nejen blíže reprezentačním koučům pro juniorské ME, ale navíc bude hrát nejlepší možnou soutěž tak, aby se připravil na svou druhou sezónu mezi muži ve dresu ISMM Steelers na jaře 2025. Dorostenecký tým se musí obejít také bez dalšího hráče, který již nakouknul do mužské soutěže - Jakuba Ermise. Ten zamířil za zkušenostmi do ameriky, kde bude studovat a hrát v tamním školním programu.

news

V našem týmu se tak můžete těšit na nové vycházející hvězdy a dva domácí turnaje. Ten první 29. září a druhý 19. října.

Jak vidíte, podzim bude opět nabitý fotbalem a naši oceláři budou potřebovat vaši podporu na stadionu SAP v Porubě. Krásné hřiště s umělou trávou určené pro americký fotbal a skvěle výkony všech hráčů a hráček je tou nejlepší pozvánkou na příjemně strávené víkendové dny. Již brzy budeme znát všechny rozpisy a vy je najdete na úvodní stránce či v sekci „rozpis zápasů“. Těšíme se na vás!