Týmové Zprávy

Vše co se chcete dozvědět o Steelers

news

V pátek nám skončilo mistrovství světa ve flag fotbale mužů a žen ve Finském Lahti. Obě dvě kategorie ovládly výběry USA, kde se již za čtyři roky bude pořádat olympijský turnaj – ano, pokud jste to ještě nezaznamenali, flag fotbal je jedním z nových sportů, které se představí na olympiádě v Los Angeles v roce 2028.

Do turnaje se zapojily oba české národní týmy a nakonec lépe dopadl ten mužský, který od minulého roku (a ME v Irsku) silně omladil kádr a hlavně v útoku působil na světové úrovni. Tým ISMM Ostrava Steelers měl v tomto výběru svého zástupce – a to hned na pozici starting QB. Amos Feranec pokračoval ve skvělých výkonech i v národním dresu a dovedl český tým k 16.místu na světě.

news

Ženy měly také bojovat o umístění mezi horními šestnácti týmy, ale nakonec v dramatické koncovce nezvládly postupový zápas s Izraelí a pro playoff se propadly do bojů o 17. až 23. místo. Tam již našly svou předpokládanou formu a poradily si se všemi soupeřkami. Konečné 17. místo tak je sice za očekáváním, ale potěšil především předvedený výkon v druhé části turnaje. I zde byla ostravská stopa, když v dresu české reprezentace nastoupila bývalá hráčka ISMM Steelers Evelína Adámková (ta v letošní sezóně působila v brněnských Sígrs).

Od flag fotbalu si teď o víkendu odpočineme – začínají totiž dorostenecké soutěže v tackle fotbalu. A tým ISMM Ostrava Steelers vyráží do Nitry k prvnímu turnaji v rámci druhé dorostenecké ligy. Omlazený tým, který má ve svém středu i vicemistry flagové ligy U15 z minulého roku, začne nabírat zkušenosti už v neděli 1. září.

news

Příští víkend pak opět zaměříme svou pozornost na olympijský sport – začne nám flagová liga mužů. Tým ISMM Ostrava Steelers zamíří v neděli 8.9. do Třince. A především, od pátku do neděle, se uskuteční Mistrovství Evropy U15 a U17 v Srbsku, kde jedou hned 3 české národní výběry. Tým U15 jede dokonce obhajovat stříbrné medaile z minulého roku. I zde se můžete těšit na zástupce ostravského fotbalu – hned 3 dívky: Justýna Bilanová, Veronika Müllerová (obě U17) a Eliška Klimešová (U15).

Tak držte palce a pokud budete mít o víkendu cestu kolem hřiště, kde se bude hrát americký fotbal nebo flag fotbal – neváhejte přijít povzbudit nejen naše výběry!


foto: Jana Burešová


Zápasy ISMM Ostrava Steelers - week 1 a 2:

1.9. - 14:00 - ISMM Ostrava Steelers - Přerov Mammoths | U18 | Nitra

1.9. - 15:00 - ISMM Ostrava Steelers - Nitra Knights | U18 | Nitra


8.9. - 15:00 - ISMM Ostrava Steelers - Prague Black Panthers | FLM | Třinec

8.9. - 16:00 - ISMM Ostrava Steelers - Třinec Sharks | FLM | Třinec

8.9. - 17:00 - ISMM Ostrava Steelers - Přerov Mammoths | FLM | Třinec


Muži - MS 2024

news
news
news
news
news


Ženy - MS 2024

news
news