Týmové Zprávy

Vše co se chcete dozvědět o Steelers

Skončila nám základní část letošního ročníku a tak je ten správný čas seznámit vás s nováčky v řadách Steelers.

Tomáš Bartusek

blog

Tomáš je nejmladší nováček, který kdy nastoupil k ligovému zápasu za Ostravu Steelers a možná i nejmladší nováček v první lize vůbec. Ke svému prvnímu zápasu nastoupil jen 13 dní po svých 17tých narozeninách. Odehrál pouze jeden zápas. Je však velmi mladý a celou footbalovou kariéru má před sebou.

Ján Bodnár

191 cm vysoký offensivní lineman. Letos nechyběl ani v jednom zápase a stává se z něj důležitý článek v útoku Steelers. K úspěšným blokům v útočné fázi přidal také 1.0 tacklu na straně obrany.

Lukáš Drábek

181 cm vysoký defensivní back Lukáš Drábek je jeden z bratrů Drábků, kteří se měli letos představit v dresu Steelers. Jeho bratra Tomáše nepustilo do sezóny zranění kolena a tak rodinou čest zachraňoval Lukáš. Nastoupil ke čtyřem zápasům a nasbíral v nich 6.0 tacklu.

Patrik Harabúz

blog

Patrik je jedním z největších překvapení letošní sezóny a vážný kandidát na nováčka roku. Po odchodu Tomáše Frehara a Jaroslava Foldyny se ve středu obrany vytvořilo místo. Patrik tak hned ve své nováčkovské sezóně naskočil na pozici starting middle linebackera a popasoval se s ní více než dobře. Nastoupil doposud ke všem sedmi zápasům a nasbíral v nich 21.0 tacklů, což jej řadí na čtvrté místo v týmu a je samozřejmě nejlepší z nováčků.

Martin Kokošínský

Martin je jeden z hráčů stále ještě juniorského věku, který se letos připojil k A-týmu. Svůj talent naznačil již na podzim minulého roku v juniorském týmu Steelers, kdy byl hlavní hvězdou zápasu proti pardubickým Bucks (117 nachytaných yardů a 2 touchdowny). Svou formu si přenesl i do letošního roku, kdy hned v prvním zápase proti Alligators skóroval touchdown. V letošní sezóně chyběl pouze v jednom zápase a zachytil 4 přihrávky pro rovných 60 yardů.

David Langer

David je další z nováčků v obraných řadách Steelers. Své působení v týmu započal již na podzimních a zimních turnajích v roce 2012. Se svými 185 cm má velký potencionál stát se v následujících letech jedním z pilířů obrany Steelers.

Zdeněk Lembart

blog

Druhý z nováčků mezi WR. Svou postavou připomínající Wese Welkera. Stejně jako Martin Kokošínský i on zachytil 4 přihrávky. Na svůj první touchdown stále čeká - možná již proti Stallions donese balón až do endzóny.

Lukáš Nytra

Po smolném roce 2012, kdy se Lukáš zranil v zimní přípravě a zranění jej vyřadilo na celou sezónu, mohl konečně v letošním roce obléci dres Steelers. Z původního zaměření na WR se přesunul na druhou stranu barikády a celou sezónu zápasil se soupeři na pozici defensivního backa. V šesti odehraných zápasech zaznamenal 10.0 tacklů, zblokoval 2 passy a zalehl jeden fumble.

Teodor Reinhold

196 cm vysoký offensivní lineman. Teo zaujal pozici na kraji lajny tzv. offensive tackla. Se svými nadprůměrnými parametry a s poctivým přístupem k tréninku má obrovský potenciál, že z něj vyroste základní článek útoku Steelers. Letos se mu navíc podařilo také přidat 3.0 tackly ve special týmech.

Tomáš Stolář

blog

181 cm vysoký defensivní back a returman ostravských Steelers. Tomáš nastupoval hlavně na pozici safetyho, kde z něj pod taktovkou Petra Foldyny začíná vyrůstat další výborný hráč obrany Steelers. Tomáš odehrál 5 zápasů, ve kterých zaznamenal 7.5 tacklu a jeden interception. Navíc se projevil jako výborný returman - jeho průměr je vyšší než 20 yardů na return.

Martin Tomaschek

189 cm vysoký offensivní lineman Martin letos zvládl odehrát pouze jeden zápas, poté se na tréninku smolně zranil. Doufáme, že se brzy uzdraví. V příští sezóně se pak můžeme těšit, že zcela využije svůj potenciál a stane se hnacím motorem útoku Steelers.

Martin Velička

blog

Martin je jeden z mladších nováčků, který prošel i prvním rokem juniorů Steelers. Letos se začlenil do ostravské obrany a ukáže jen čas, zda svůj potenciál a talent dokáže využít v seniorském fotbale. Letos nastoupil do všech sedmi zápasů a nasbíral 14.0 tacklů (druhý nejlepší počin mezi nováčky).

Marek Vlček

Nejstarší nováček letošního roku, který jako již několik "staříků" před ním dokazuje, že nejen začít se dá v každém věku, ale že můžete i po třicítce hrát velmi dobře. Společně s Patrikem Harabúzem se zařadil na uvolněné místo MLB. Zranění jej však pustila pouze do 4 zápasů, kde nasbíral 6.0 tacklů.

Christopher Žáček

blog

182 cm vysoký defensivní end ještě stále juniorského věku. Christopher se neztratil ani mezi největšími hvězdami ostravské obrany a spolu s Michalem Fojtíkem a Vaškem Modrovičem pořádně zatápěl offensivním lajnám soupeřů Steelers. Nastoupil do šesti zápasů - nasbíral 14.0 tacklů a assistenci při sacku.