Týmové Zprávy

Vše co se chcete dozvědět o Steelers

Petr Foldyna

12/03/2014
blog

Před nadcházející sezónou bychom Vám rádi představili náš tým - začneme od našich kapitánů a začneme s jedním z kapitánů obrany. Zkušeným hráčem, který prošel od juniorského týmu "prvních" Steelers, přes Havířov, Prahu až opět zpět do týmu Steelers, kterého pomáhal v roce 2010 opět přivést k životu. Člen juniorského i seniorského reprezentačního týmu České Republiky.

Jak jsi se dostal k footballu a co tě přimělo přijít na první trénink?
K fotbalu jsem se dostal na střední škole, kde hrál ještě za juniorku "starých" Steelers současný trenér Brna Alligators Aleš Daňhel a po domluvě s ním jsem přišel na první trénink a do teď toho nelituji. O fotbale jsem přemýšlel už i dříve, když jsem v televizi viděl dokument o Danu Marinovi, když jsem zjistil, že Aleš hraje, nebylo cesty zpět.

blog

Věnoval jsi se před footballem i jiným sportům?
Na začátku všeho byl hokej, následně krátkodobá účast v kopané, pak přišla atletika a nakonec hokejbal.

Čím tě football nejvíc okouzlil?
Čím mě okouzlil? Koho to zajímá ať se postaví na hřiště a hned mu to bude jasné. Ten pocit je k nezaplacení.

Jak jsi spokojený se svou pozicí a co tě na ní nejvíc baví?
Tak na mé pozici Safetyho mě baví asi úplně vše, člověk si docela zatackluje a občas mi do ruky přiletí i nějaký ten míč, takže zde mám obě své oblíbené činnosti v obraně.

Jak hodnotíš letošní zimní přípravu?
Letošní zimní, či vlastně už i podzimní příprava proběhla dle plánu a myslím, že na docela vysoké úrovni, takže nemůžu být nespokojen.

Jak se díváš na to, že Ostrava Steelers bude nastupovat v zápasech ČLAF B?
Nejprve jsem byl zásadně proti, přišlo mi to jako krok zpět, ale postupem času s tím musím souhlasit. Nováčků je opravdu hodně, a proto je to cesta správným směrem a to i přes to, že je mezi nimi řada talentovaných sportovců.

blog

Co si od nadcházející sezóny slibuješ?
Radost ze hry. Kluky musí hra bavit, pro nic jiného to přeci neděláme, i když vítězství v lize určitě mezi cíle letošní sezony patřit musí.

Máš nějaké před zápasové rituály, bez kterých si game day neumíš představit?
Mám, je jich 7, ale řada z nich je nepublikovatelná.

Co bys na závěr vzkázal fanouškům Ostravy Steelers?
Všem Steelfans bych rád vzkázal jen jedno, přijďte nás navštívit na našich zápasech a bavte se hrou stejně dobře, jako se budeme bavit my.