Týmové Zprávy

Vše co se chcete dozvědět o Steelers

junior team

Končí nám rok 2014 a tak je ten správný čas ohlédnout se za uplynulou sezónou.

Po třech letech v první české lize, se ostravský A-tým přesunul do ligy druhé tzv. ČLAF B. V této soutěži se utkal z týmy z Prahy, Plzně a slovenského Zvolena. V základní části tým Steelers vyhrál pět ze šesti zápasů a z prvního místa postoupil do finále.
Po 17-ti letech tak mohla Ostrava opět přivítat Steelers ve finále mužské soutěže. Do Polanky, kde se finálové střetnutí konalo, dorazilo více než 500 diváků, kteří vytvořili skvělou atmosféru jednomu z nejlepších zápasů ročníku 2014. Ostrava Steelers se s pražskými Hippos přetahovala o výhru celý zápas a “oceláři” zvítězili až v poslední minutě po běhu quarterbacka Lukáše Vojnara. Steelers zvítězili 34:27 a proměnili první finále ostravských týmů v tomto ročníku ve zlatou radost.
Lukáš Vojnar se také stal jedním z klíčových postav útoku Steelers, když ve svém druhém roce (po příchodu z anglického Birminghamu) překonal všechny statistické rekordy nejen sezónní, ale usadil se na čele i v historických tabulkách Steelers (ty zatím sahají pouze do roku 2011, ale oblékat dres po ikoně nejen ostravského fotbalu - Alanu Kosniovském - není jednoduchá věc). V následujícím roce bude Lukáš nastupovat v Belgii - kam zamířil za svým dalším zahraničním angažmá.

junior team

Letní přestávku, jako již tradičně, vyplnili turnaje flagových týmů. Interní otevřenou kvalifikaci na mistrovství ČR ve flag fotbalu uspořádal tým Steelers na letním koupališti v Porubě. Ze zúčastněných týmů potom vítězové vyrazili reprezentovat ostravský flag fotbal do Prahy na mistrovství ČR.
I zde dokráčel ostravský tým do finále, kde nestačil na pražský tým Panthers 30+, který je složen výhradně z reprezentantů ČR.
V ostravském výběru se našli hned tři hráči, kteří se v rámci výběru ČR účastnili druhé rakouské flag fotbalové ligy (Petr Foldyna, Josef Šajnar a Vašek Tymoč). Tento tým pak skončil v této velmi kvalitní lize na druhém místě.

junior team

Na podzim startovala juniorská část sezóny.
Juniorský program Steelers byl ve svém třetí roce, podpořen 3.místem z minulého ročníku nejvyšší juniorské soutěže v ČR - Juniorského Poháru.
I letos se nejvyšší soutěž nazývala Juniorský Pohár a účastnily se jí týmy z Ostravy, Prahy a Pardubic. Pět týmů se utkalo v jedné skupině, kde první dva týmy postoupily do finálového zápasu.
Juniorský tým Steelers zaznamenal v letošním roce neskutečný boom, když se do bojů v Juniorské Poháru zapojilo více než 35 mladých nadějí ostravského fotbalu (v sezóně 2013 to bylo pouze 19 hráčů). Přípravná sezóna “silného ročníku” 1996, který bude mít svůj vrchol v následujícím roce, se povedla nad očekávání.
V prvním zápase se podařilo mladým Steelers zaskočit jeden z nejlepších mládežnických celků v ČR - Prague Lions - a odrazit se tak za úžasnou sezónou, která vyvrcholila postupem do finále letošního Juniorského Poháru. Tam ostravští hráči nestačili na dominantní výběr pražských Black Panthers a skončili na druhém místě.
I zde byl zásadním mužem útoku i celého týmu quarterback - Michal Dudek. I on překonal ve svém prvním roce hraní veškeré juniorské rekordy (ty jsou ještě sice ještě skromnější - pouze od roku 2012, ale Michal je už nyní posunul na hranice, které by neměly být tak snadno k dosažení).

junior team

Ano, počítáte správně - tři týmy Steelers se zapojili do soutěží a třikrát z toho bylo finále. A aby to nebylo málo, vyrazil výběr Steelers na halový turnaj v Nitře.
A i zde dokráčel bez prohry až do finále, kde v posledních vteřinách našel Adam Kavický tight enda a wide receivera v jedné osobě Patrika Skupina, který skóroval vítězný touchdown. Ostrava Steelers tak skončila rok stejně jako ho začala - vítězstvím ve finálovém zápase.

S bilancí čtyř finále, dvou vítězných a dvou druhých míst, lze považovat letošní sezónu za nejvydařenější v historii “nových” Steelers a je nutné poděkovat všem hráčům, trenérům, členům realizačního týmu a sponzorům, bez kterých by tato skvělá sezóna byla jen ve snech ostravských příznivců šišatého balónu.
Zároveň bychom rádi popřáli všem lidičkám, kteří se kolem ostravského i českého (a možná i světového) fotbalu točí, šťastný nový rok 2015.

Těšíme se na vás v další, již šesté, sezóně ostravského týmu.

STEELERS GO!!!

junior team