Týmové Zprávy

Vše co se chcete dozvědět o Steelers

foto

V letošní sezóně se, vedle hlavního A-týmu, zapojí do soubojů v ČLAF (české lize amerického fotbalu) také B-tým Steelers. V Divizi IV bude nastupovat pod označením Ostrava Steelers 2.

Pojďme si představit náš "nový tým".
B-tým Steelers vznikl na základě úspěšného působení juniorských týmů v sezónach 2013 a 2014. Tento tým by měl sloužit jako příprava juniorských hráčů na jejich podzimní část sezóny, aby získali více herní praxe. Tým navíc bude doplněn o nové hráče a hráče, které jejich výkonost nepustí do prvního týmu.

B-tým Steelers se bude účastni nejnižší české ligy - ČLAF Divize IV. Jedná se o osmičkovou verzi amerického fotbalu - na hřišti tak proti sobě nestojí 11, ale pouze 8 hráčů.
Tato Divize je rozdělena do dvou skupin - západ a východ. Tým Steelers je zařazen do výchdoní skupiny, kde odehraje 6 zápasů proti týmům Přerov Mammoths, Šumperk Dietos a Vysočina Gladiators.

S některými týmy se Steelers potkali pouze na halovém mistrovství ČR a některými to bude vůbec první kontakt - pojďme se tedy podívat, kdo to letos proti B-týmu Steelers bude stát:

foto

Přerov Mammoths

Mammots jsou týmem, který vznikl v roce 2011 a jedná se o nejbližší tým Steelers (Přerov je vzdálen necelých 90 km od Ostravy).
Mammoths v sezóně 2014 hráli Divizi C, skončili čtvrtí ve východní skupině a těsně nepostoupili do playoff. Po odlivu silných týmů do jedenáctkových divizí české ligy však letos budou patřit mezi jedny s favoritů Divize IV.
Steelers se s přerovským týmem setkal pouze jednou a to v roce 2013 na halové mistrovství ČR. Steelers zvítězil 39:6, čtyři touchdowny tehdy skóroval Oleg Smirnov a jeden přidal i Petr Foldyna - ani jeden z těchto hráčů však do letošních zápasů B-týmu Steelers nejspíše nezasáhne (Oleg již v týmu Steelers není a Petr s největší pravděpodobností bude v sestavě A-týmu).
Mohlo by dojít i na velmi pikantní situaci, kdyby linebacker Richar Blaho naskočil do sestavy B-týmu. Richard totiž v roce 2013 přišel do týmu Steelers právě z přerovským Mammoths. Není však jediným hráčem, který má zkušenosti s oběma týmy - Jiří Chvalina, ještě o rok dříve, putoval ze Steelers do Mammoths. Jiří již v přerovském týmu nepůsobí, mohou se však na něj těšit hráči A-týmu v dresu Hippos.

foto

Šumperk Dietos

Dietos jsou nejstarším týmem Divize IV - byl založen už v roce 2006 a v české lize působí od roku 2010 (tedy ještě o rok déle než "noví" Steelers). Jelikož je Šumperk velmi malé město - tým se nikdy nezapojil do 11s fotbalu a je tak již stálicí 7s či nyní 8s českého fotbalu.
Dietos hráli v sezóně 2014 Divizi C - východní skupinu a skončili na pátém místě za Mammoths. Jejich vzájemné souboje však byly velmi zajímavé, jednou vyhrál tým Dietos a jednou Mammoths, když oba týmy využili výhody domácího prostředí. I letos se dá očekávat, že právě Dietos a Mammoths budou hlavními favority soutěže.
Ostravský tým se s Dietos v soutěžním utkání nesetkal, ale i zde najdeme jeden spojovací článek. Ano, je to Miroslav Bartoš, který začínal práve v Šumperku, ze kterého zamířil do Ostravy a nyní již válčí v barvách Black Panthers v nejvyší české a rakouské lize.

foto

Vysočina Gladiators

Gladiators vznikly na Vysočině v roce 2012 a v roce 2013 se poprvé zapojili do ČLAF. Z zmínku stojí jejich práce s dětmi, kdy letos flagový tým z Vysočiny skončil na druhém místě flagového mistrovství ČR U15. A stejné místo obsadili i na Flagovém poháru 2015.
Gladiators skončili v sezóně 2014 ve východní skupině Divize C na posledním místě, bez výhry ze šesti porážkami. Tým z Vysočiny na svou první výhru v ligovém zápase tackle fotbalu zatím stále čeká a i letos bude nejspíše patřit k papírově nejslabším týmům.
Ani s týmem Vysočiny se hráči Steelers ještě nesetkali. První vzájemný zápas tak proběhne až letos.

Jak jde vidět, i v nejnižší české soutěži se můžeme těšit na velmi zajímavé souboje. A i v této Divizi budeme potřebovat pomoc Vás fanoušků - sledujte náš web a facebook, kde se dozvíte rozpis zápasů sezóny 2015 (hned jakmile bude rozlosováno).

Již brzy se navíc můžete těšit na představení soupeřů A-Teamu Steelers, který se pokusí navázat na vítěznou vlnu ze sezóny 2014 proti starým známým, ale i zcela překvapivým soupeřům v Divizi II...

STEELERS GO!!!

foto