Týmové Zprávy

Vše co se chcete dozvědět o Steelers

2017

Dnes jsme si pro Vás připravili rozhovor s "Objevem roku" 2016. Tento 18-ti letý nadějný hráč amerického fotbalu se dokázal na hřišti předvést tak dobře, že byl zvolen za největší objev sezóny 2016. Volbu organizovala česká asociace amerického fotbalu a volili v ní zástupci samotné asociace, trenéři, novináři a zástupci reprezentace a rozhodčích. Ti všichni si všimly, že za Ostravu Steelers běhá velmi výjimečný running back. Dominik, kterému všichni říkají "Domes" je oblíbeným tvrdě pracujícím členem týmu. O tom jak ho spoluhráči vnímají vypovídá příhoda, kdy se Dominik zranil a protože nemohl chodit celý tým se složil a koupil mu hrací konzoly, aby se doma nenudil. Dnes je Dominik považován za největší talent ve Steelers a určitě dostane spoustu prostoru na hřišti, takže se máme na co těšit.

Kdy kde a kolik let Vám bylo, když jste začal s americkým fotbalem?
S americkým fotbalem jsem začal na začátku roku 2013 v Ostravě, když mi bylo 15 let. Tehdy mě k tomu přivedl mamčin dosavadní přítel.

hc

Jaké pozice jste hrál a kterou máte nejraději?
Začínal jsem jako Receiver, ale kvůli mojí výšce jsem nebyl moc k užitku, proto jsem přešel na Running Backa, který mě baví nejvíce. Zkoušel jsem hrát i Linebackera a Defense Enda, ale bylo to jen kvůli velké marodce a pro zábavu.

Co se ti na fotbalu nejvíc líbí?
Na fotbalu se mi líbí, že si v něm dokážu vybít zlost a energii i bez toho, aniž bych musel někomu vyloženě ublížit. Jsem hodně vznětlivý a díky fotbalu to dokážu korigovat. Proto jsem se v tomto sportu našel.

Máš nějaké plány a nabídky do budoucnosti?
Zatím ne, čeká mě maturitní zkouška a nemůžu si dovolit odjet do zahraničí, i když bych se hrozně rád podíval jak to chodí v zahraničním týmu. Láká mě Německo, které není zas tak daleko a úroveň jejich ligy je skvělá. Uvidíme, jestli si mě někde všimnou, určitě bych neváhal.

2017

Co pro tebe znamená cena Objev roku?
Znamená to pro mě hodně. Beru to tak, že se ta dřina vyplácí a nechci přestat. Příští rok bude mít Honza Dundáček co dělat, abych mu cenu za Nejlepšího hráče roku nepřebral.

Kdo jsou pro tebe nejdůležitější lide kolem fotbalu a proč?
Důležitý je pro mě každý, kdo se určitým způsobem podílí na tom, abych se dále zlepšoval. Jsou to spoluhráči, trenéři, protihráči, vedení týmu, sponzoři a rodina, která mě nesmírně podporuje! Pokud bych měl jmenovitě, tak pro tuto sezónu jsou moji obrovští motivátoři naší importi Luke Wildung a Garreth Griffeth, kteří mě neustále posouvají dál a dál a za to jsem jim nesmírně vděčný.

Děkuji za rozhovor a také bych rád poděkoval všem fanouškům, kteří dochází na naše domácí zápasy a podporují nás! Tato sezóna bude stát za to a my vaši podporu budeme potřebovat ještě více!

2017


Dominik Dvorskýhc