Týmové Zprávy

Vše co se chcete dozvědět o Steelers

blog

Letos uplynulo 20 let od chvíle, kdy ostravský tým amerického fotbalu Steelers poprvé a naposledy dokázal přerušit dominanci pražských týmů a zvítězil ve finále nejvyšší soutěže. U této příležitosti se uskutečnilo unikátní exhibiční utkání mezi tehdejšími vítězi a současnými Steelers.

V roce 1997 na vítkovickém stadionu v Ostravě vyvrcholila veleúspěšná sezóna týmu amerického fotbalu Ostrava Steelers. Tehdy před 5 tisíci diváky dokázali oceláři porazit několikanásobné mistry republiky Prague Panthers.

Letos uplynulo 20 let a současný tým měl velmi blízko tomu, aby to zopakoval, ale nakonec ve finále prohrál s pantery. Tým z roku 97 se rozhodl, že toto výročí oslaví unikátní exhibicí proti současným hráčům.

blog

Radim Hložek, organizátor exhibice, Steelers 97: “Od května jsme začali trénovat a podařilo se dojít až k dnešnímu zápasu. Bohužel se nám nepodařilo skórovat, ale myslím, že to byl důstojný zápas.”

Průměrný věk hráčů Steelers 97 se blíží k padesátce a někteří už ji dokonce i přesáhli. Mezi padesátníky patří i Martin Wasserbauer, který je jedním ze dvou stále aktivních hráčů.
Martin Wasserbauer, Steelers 97: “Když jsem se dozvěděl, že se staří hráči dávají dohromady, tak jsme zíral, že vzali tu sílu a energii dřít, aby si ten dnešní den užili.”

I když měli mladí hráči převahu, kterou korunovali celkem 5 touchdowny, vítězové ligy z roku 97 jim nedali ani metr hřiště zadarmo.
Jiří Lička, Steelers Ostrava: “Mi bylo jasné, že to nebude úplně zadarmo a musím říct, že mě to překvapilo. Ten zápas měl náboj a mě to strašně bavilo, super.”
Jiří Šimkovič, Steelers 97: “Bohužel jsme natrefili na tým, který je druhý v lize, takže to nebyl jednoduchý zápas, ale jsem strašně rád, že se tolik starých kluků sešlo.”

blog

Výsledek utkání nakonec nebyl důležitý, šlo o to si zasportovat, zavzpomínat na začátky amerického fotbalu v Ostravě a pobavit diváky.

text: Tomáš Kořistka
foto: Karin Tylová