Týmové Zprávy

Vše co se chcete dozvědět o Steelers

2020

Na konci května 2020 se uskutečnil finálový turnaj prvního ročníku české eligy amerického fotbalu. Tým Steelers, ve složení Daniel Bria, Jan Telnar a Jakub Tröster, postoupil na závěrečný turnaj z druhého místa ve své skupině - Východ. V semifinále je tak čekal souboj s pražskými Lions, kteří vyhráli skupinu Západ.

V zápase hraném na dva vítězné zápasy, stačily ostravským borcům jen dva duely a radovali se z postupu do finále.
Nejprve se, v televizním zápase (celý finálový turnaj byl živě přenášen z profesionálního herního studia Českou televizí), přestavil Daniel Bria. V úvodním zápase narazil na nejlepšího hráče Lions - Františka Stolára. Daniel rychle vedl 14:0, ale František nesložil zbraně a necelé dvě minuty před koncem vyrovnal na 20:20. Dan však měl ještě dost času na vítězný drive a 40 vteřin před koncem našel dlouhým passem Tyreeka Hilla a zvítězil 27:20.

Ve druhém semifinálovém zápase se Jakub Tröster střetl se známým hráčem pražských Lions - Lukášem Růžkem. Jakub nenechal nic náhodě a potvrdil pozici ostravské jedničky (dva týdny před finále Paddock eligy se stal vítězem Steelers eligy). Druhý zápas vyhrál Kuba jednoznačně 34:7.

Ve finále se proti nám postavil tým z Přerova, který během celé sezóny nepoznal hořkost porážky. S Mammoths jsme zahajovali celou soutež a soubojem s nimi jsme tedy soutěž i zakončili. Na začátku dubna jsme prohráli 2:1 po velmi vyrovnané bitvě, kdy za stavu 1:1 nedokázal svůj zápas vyhrát Jakub Tröster. I tentokrát ležel výsledek zápasu na Kubovi, ale pojďme pěkně od začátku...

2020

V prvním finálovém zápase se utkal Dan Bria proti Markovi Školoudíkovi. Dan zahrál skvěle a první vítězství (42:7) jsme měli v kapse.
Ve druhém zápase se konečně zapojil do finálového turnaje i Jan Telnar (ten měl hrát třetí zápas proti Lions, ale za rozhodnutého stavu se již hrát nemuselo). Honza začal proti Radimovi Dohnalovi velmi dobře a hned první jeho pass zachytil obranou a donesl pro touchdown. Radimovi se ale podařilo rychle vyrovnat a do poločasu navíc zvýšit na 17:10. Ve druhém poločase se Honzovi přestalo dařit a nedokázal skórovat. Druhý zápas jsme tak prohráli 20:10 a za stavu 1:1 nastoupil k rozhodujícímu zápasu Jakub Tröster proti Danielu Smičkovi.

Tento zápas přinesl krásný souboj ze spoustou zvratů a napínavým závěrem. Kuba sice začal dobře a rychle vedl 14:0. Pak ale začal Daniel stahovat a dokonce dvě a pul minuty před koncem vedl o touchdown. Jakub však hned z kickoff returnu vyrovnal. Následně donutil útok přerovského celku puntovat a došel si pro vítězný field goal. Výhrou 27:24 tak napravil svou prohru z prvního kola a získal druhé vítezství ve finálovém zápase pro tým Steelers.

Ostrava Steelers se tak stala prvním mistrem české eligy ve hře Madden.
První cíl splněn a nyní se hráči vrací do přípravy na sezónu, která se odehraje na reálných trávnících, kde Steelers také vyhlíží k mistrovskému titulu.




Paddock eliga 2020

tb