Týmové Zprávy

Vše co se chcete dozvědět o Steelers

Skončila nám další mužská sezóna Steelers a letos bylo v řadách ocelářů velké množství nováčků - i díky vzniku druhého týmu, který působil v nejnižší české lize.

Hráči, kteří se podívali pouze do tohoto "přípravného" týmu, nelze zcela úplně považovat za Rookies tohoto roku. Ale kluci dřeli stejně tvrdě jako hráči A-týmu a objevilo se zde několik velmi nadějných ocelářů, o kterých jistě brzy hodně uslyšíme. Z těchto hráčů vybíráme alespoň jednoho "rookie" útoku a jednoho obrany:
Michael Škurla
Michal začal v minulém roce v juniorském týmu a v letošní sezóně už jen věk donutil přejít mezi muže. V B-týmu byl čtvrtým nejlepším tacklařem (21.0), chytil jeden interception a vyrazil jeden fumble.
Tomáš Klimas
Tomáš je jeden z třineckých hráčů, kteří letos hostovali v našem týmu. Při velké konkurenci mezi WR se mu do A-týmu nakouknout nepodařilo. Ale velmi dobře se předvedl v dresu B-týmu, kde byl druhým nejlepším receiverem s 6 zachycenými přihrávkami na 129 yardů.

A nyní přejděme k nováčkům, kteří zasáhli do bojů v A-týmu Steelers.

Petr Dudek

blog

Petr je dalším žralokem z Třince. Do Ostravy přišel jako 3 QB, ale limitovalo ho zranění ramene a tak se přesunul na pozici WR/TE. V 11 zápasech za A a B-tým zachytil přes 200 yardů a skóroval 2 touchdowny.

Dominik Dvorský

Dominik je jedním z největších překvapení letošní sezóny. Ještě stále juniorský runningback, který už však v týmu Steelers působí více než 3 roky, měl být hlavní zbraní B-týmu a v klidu se připravovat na juniorskou část sezóny. Vinnou velké marodky však v polovině základní části naskočil i do A-týmu a svými výkony již svou pozici nepustil. Dohromady letos naběhal skoro 700 yardů a skóroval 8 touchdownů. Jako první hráč Steelers tak může na podzim pokořit 1.000 naběhaných yardů za sezónu (i když ve 3 týmech, ale i tak by to byl neskutečný výkon).

David Hahn

David je další chasníkem z třineckého kraje. Už na podzim 2014 nastupoval za juniorský tým Steelers a letos se již podíval do ocelového A-týmu. Po odchodu Ladislava Klimka naskočil na jeho místo levého Guarda a velmi rychle se zde zabydlel. Celou sezónu odehrál jako starting LG a vypadá to, že na východ od Ostravy opět vyrostl velmi kvalitní ofensivní lineman.

Dominik Holenka

blog

Dominik se vrátil po roční pauze zaviněné zraněním kolena. Před dvěma lety nastupoval v juniorském týmu Steelers a letos se svými výkony v B-týmu nakonec probojoval i do jednoho zápasu A-týmu, proti Stallions. Příští rok se můžeme těšit na to, že bude v prvním týmu vidět více.

Martin Hloušek

Martin je dalším příjemným překvapením letošní sezóny. V zimní přípravě se probojoval až na starting wide receivera po odešlém Radku Warcholovi. Svého postu se ujmul zcela zodpovědně a natolik skvěle, že skončil jako hráč s nejvíce nachytanými yardy z celého týmu Steelers (250 yardů).

Filip Chodura

Filip se v zimní přípravě probojoval do A-týmu na pozici defensivního linemana, ale vinou zranění odehrál pouze jeden soutěžní zápas.

blog

Jakub Janák

Kuba navázal na výborné výkony v juniorském týmu a i mezi muži se rychle zabydlel mezi linebackery v obou týmech. Odehrál 13 zápasů (všech 9 zápasů A-týmů) a nasbíral dohromady více než 40 tacklů (nejvíce z celého týmu).

Jiří Kamenický

Jirka je několikanásobným mistrem ČR v páce a úspěšný účastník dalších silových soutěží. Letos mu bude 18 let - své zkušenosti nabíral v obou mužských týmech a měl by být jednou ze stěžejních postav ofensívy juniorského týmu. Odehrál dohromady 13 zápasů.

Martin Kot

Martin se připravoval na pozici runningbacka. S Dominikem Dvorský a Rosťou Sležkou měl tvoři údernou trojici B-týmu. Na jeden zápas nakouknul také do A-týmu. Zranění však způsobilo, že za B-tým zvládl také pouze jeden zápas. V něm stačil naběhat 10 yardů.

Radim Kurowski

blog

Radim je dalším hráčem, který přišel do Ostravy z Třince. Více než dva metry vysoký defensivní end trápil quaterbacky soupeře jak v dresu A tak i B-týmu. Jako jediný s Martinem Wasserbauerem odehrál všech 9 zápasů na defensivní lajně A-týmu Steelers.

Radek Muczka

Radek po výborném vstupu do fotbalu v juniorském týmu 2014 na jaře naskočil do bojů v A-týmu. Celou sezónu kryl záda zkušenému Lukáši Sokolovi. Zachytil 5 passů na 59 yardů. Jeho hlavní část sezóny však přijde opět na podzim v juniorském týmu, kde se pokusí navázat na spolupráci s Michalem Dudkem.

Martin Pluschke

Martin je dalším juniorem, který si vybojoval vé místo v A-týmu. Na pozici defensivního backa naskočil do 8 zápasů, rozdal 11.5 tacklu a zachytil 2 interceptiony. I jeho hlavní čas přijde až na podzim, kde se pokusí s juniorský týmem opět dokráčet minimálně do finále juniorské ligy.

Czeslaw Siwy

blog

187cm vysoký a 130kg vážící Czeslaw z Třince posílil letošní offensivní lajnu Steelers. Nastupoval v obou týmech, kde odehrál dohromady 10 zápasů.

Rostislav Sležka

Druhý z úspěšného juniorského runningbackovského dua Dvorský-Sležka, která měla vést hlavně B-tým. I on se na několik zápasů podíval do A-týmu. Dohromady naběhal více než 200 yardů a připsal si i jeden touchdown. Už teď se můžeme těšit, co s Dominikem předvedou na podzim.

Jiří Šimečka

Jirka je bývalý sockerový golman (stejně jako Lukáš Sokol) a tak bylo jasné, že z něj bude výborný receiver. A taky že ano - během 8 zápasů zachytil 7 passů na 122 yardů a skóroval 2 touchdowny. Skvělá první sezóna a můžeme se jen těšit, jak bude vypadat ta druhá.

Matěj Wasserbauer

blog

Syn Martina Vasila Wasserbauera se díky svým výkonům v B-týmu a četné marodce v "přední linii" probojoval až vedle svého otce na defensivní lajnu A-týmu Steelers. Otec se synem Wassebauerovi tak spolu odehráli 3 zápasy v dresu ocelářů, behem nichž Matěj nasbíral 2.5 tacklu a 0.5 sacku.

Petr Zárybnický

Petr se během zimní přípravy probojoval na pozici starting defensive enda. Za A-tým však odehrál pouze dva zápasy, protože poté byl pohlcen svou prací. Můžeme jen doufat, že brzy nalezne více volného času a my jej budeme opět moci vídat v dresu Steelers.